facebook

linkedin

pinterest

Petra Mouw: Gründlich

Petra Mouw is geboren en opgeleid in Duitsland. Voorafgaand aan de oprichting van Cactus Marketing heeft zij jarenlang ervaring opgedaan in verschillende marketing- en business functies bij internationale bedrijven.

Ongetwijfeld ziet u in Petra Mouw typisch Duitse eigenschappen terug. De plek waar je bent opgegroeid drukt een belangrijke stempel op wie je bent. Haar relaties omschrijven haar dan ook als:

  • Analytisch
  • Nauwkeurig
  • Betrouwbaar
  • Volhardend/volhoudend

Meer dan 15 jaar in Nederland hebben inmiddels ervoor gezorgd dat Petra ook uitstekend Nederlands spreekt en schrijft. Bovendien is zij na haar 'Duitse periode' qua mentaliteit aardig ingeburgerd. Toch vindt zij het nog steeds een beetje vreemd dat je op Nederlandse verjaardagen iedereen feliciteert.

Cactus Marketing

Cactus Marketing is in 2009 opgericht door Petra Mouw. Gebaseerd op haar ervaring en expertise ondersteunt Cactus Marketing uw B2B marketingactiviteiten en medical marketing.

Heeft u zich al afgevraagd waarom voor deze naam is gekozen? Ten eerste is de naam makkelijk te onthouden omdat iedereen gelijk een beeld voor ogen heeft. U toch ook? Ten tweede is het woord 'cactus' in de drie talen (Nederlands, Engels en Duits) hetzelfde en wordt ook bijna op dezelfde manier uitgesproken. Ten derde refereert de spelling van het woord CACTUS aan de vier C's.

Vier C's Marketingmix

De marketeers onder u kennen ongetwijfeld de 4 P's van de marketingmix (product, prijs, plaats en promotie). Niets mis mee, maar aangezien er 80 % van alle productlanceringen falen concludeerde de Amerikaanse wetenschapper Robert Lauterborn dat de insteek achter de 4 P's ermee te maken zou kunnen hebben. Worden hier de marketingmix niet te veel vanuit de aanbieder bekeken? Inmiddels groeit het besef dat de klant centraal moet staan. Daarom zijn de 4 P's veranderd in de 4 C's:

  • Consumer (wat wil de klant) ipv Product
  • Convenience (hoe makkelijk is het koopproces) ipv Plaats
  • Cost (hoe veel moeite is nodig om de behoefte te dekken) ipv Price
  • Communication (hoe communiceer je met de klant) ipv Promotie

Kortom: het klantperspectief, daar gaat het bij Cactus Marketing om.

Wilt u deze pagina graag delen met uw sociale netwerken?